Klassisk massage

Klassisk massage innebär att mjuka upp och göra musklerna mer elastiska genom exempelvis knådning och strykning. Huvudsyftet är att få musklerna mer avslappnade. Det bidrar även till ökad blod- och lymfcirkulation samt har en lugnande effekt på nervsystemet.

Idrottsmassage

Idrottsmassage är intensivare och mer djupgående än klassisk massage. Vid behov ingår töjning av förkortade muskler och triggerpunkt/myosbehandling. Huvudsyftet med massagen är att förhindra muskulära skador och minska läkningsprocessens förlopp. Kan även verka återhämtande efter träning. 

Medicinsk terapeutisk behandling

Behandlande och djupgående massage. Jag jobbar med töjning, triggerpunktsbehandling, koppning mm.
Bra behandling för dig med långvariga eller stora problem. Jag rekommenderar att du bokar in minst ett återbesök med ca 1 veckas mellanrum.

Koppning

Koppning är en traditionell behandlingsmetod där man med hjälp av sugkoppor skapar ett undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud. Koppning ger ökat välbefinnande och används vid muskelspänningar, senfästesinflammationer samt för att öka blodcirkulationen. Behandlingen är även effektivt mot celluliter eftersom den förbättrar cirkulationen vilket bidrar till att minska celluliterna samt ger dig en mjukare och slätare hud.

Gravidmassage

הנשים שחולמות על השתלת רחם בדרך להגשים אותו | חדשות מעריב

 

Gravidmassage lämpar sig från graviditetsvecka 13 fram till förlossning.

Trötta ben, foglossning eller värkande rygg? Massagen är anpassad att lindra problem som kan uppstå under graviditeten, massagebänken är anpassad efter den gravida kroppen så att du kan ligga på mage.

Enligt branschrådets rekommendationer avråder vi från massage före vecka 13 i graviditeten.

Revolving

Revolving är en myofasciell teknik som innebär att jag arbetar längs musklernas fiberrinktning. Den aktuella muskeln som ska behandlas startas i ett uttöjt läge och sedan jobbar jag med grepp mot ytterligare förlängning. Huvudsyftet är att återskapa patientens möjlighet till rörelse genom att bryta negativa rörelsemönster.

Strain and counter strain

SCS är en relativt ny teknik vid diagnos och behandling av funktionsnedsättningar som uppkommer genom felställningar. Huvudsyftet är att försätta den aktuella muskeln i en position av största möjliga lättnad och därigenom avhjälpa smärta genom att reducera en felaktig aktivitet i olika muskelleder i kroppen.